Make-up

Så applicerar du ett läppstift som håller!

Känner du också igen dig i att ha lagt tid på att applicera ett läppstift för att bara ett par timmar senare titta dig i spegeln och upptäcka att läppstiftet är utsmetat eller att färgen försvunnit? I detta blogginlägg fokuserar vi på hur du målar dina läppar för att det ska hålla länge. Vi ger tips på hur du applicerar ett perfekt läppstift och presenterar tre av våra favoritstift som ger en ultimat hållbarhet.

Känner du också igen dig i att ha lagt tid på att applicera ett läppstift för att bara ett par timmar senare titta dig i spegeln och upptäcka att läppstiftet är utsmetat eller att färgen försvunnit? I detta blogginlägg fokuserar vi på hur du målar dina läppar för att det ska hålla länge. Vi ger tips på hur du applicerar ett perfekt läppstift och presenterar tre av våra favoritstift som ger en ultimat hållbarhet. 

Välvårdade läppar

För att få läppstiftet att hålla längre och undvika att det smetas ut är det viktigt att dina läppar är välvårdade och fuktiga. Om läpparna är torra så sätter sig färgen i sprickorna vilket ger en ojämn färg. Var noga med att vårda läpparna, till exempel med ett lip balm, för att bevara fukten. Är dina läppar torra och nariga så kan du exfoliera dem med en lip exfoliator.

Så applicerar du ett läppstift felfritt

Innan du börjar måla läpparna så rekommenderar vi att du använder en lip primer. En lip primer är en bra grund för att sedan få en jämn färg och förlänga läppstiftets hållbarhet. En av de viktigaste produkterna för läpparna är en lipliner som används för att hålla läppstiftet på plats. Det är viktigt att liplinern har samma färg som på läppstiftet. Om du inte kan hitta en liner i samma färg så bör du välja en som har samma färg som dina läppar eller som är transparent. 

När du ska måla läpparna så börjar du med att applicera liplinern på kanterna av läpparna, från mitten och ut mot sidorna eller tvärt om. Det är viktigt att måla läpparna i flera omgångar då det är svårt att göra ett långt sträck utan att det blir snett. Ha ett neutralt ansiktsuttryck och försök att inte strama läpparna så att läpparnas form förvrängs. Önskar du att få ett mer hållbart resultat så kan du applicera liplinern på hela läppen och inte bara på kanten.

Du kan välja att applicera läppstiftet som det är, men vi rekommenderar att du använder en läppensel. På så sätt kommer du åt i alla vrår och kommer att få ett jämnare resultat. För att uppnå ett hållbart resultat bör du badda läpparna med en servett, för att avlägsna överflödig färg. Applicera sedan läppstiftet en gång till för att få en snygg finish.

Läppstift med lång hållbarhet

The Balm Meet Matte Hughes Long Lasting Liquid Lipstick
The Balm har tagit fram en serie med ultra-hållbara läppstift som finns i 12 olika färger – så det finns en nyans för varje tillfälle. Läppstiftet ger dina läppar en matt och läcker look.  Det varken kladdar eller oljar och är lätt att applicera samtidigt som det ger en silkeslen finish. Dessutom doftar det fantastiskt gott, av mint och vanilj. 

Youngblood Intimatte Lipstick
Youngbloods matta läppstift ger näring på djupet och du får ett ultra-pigmenterat resultat.  Upplev en fin, matt och mjuk finish tack vare att den innehåller E-vitamin. Läppstiftet varken torkar eller kladdar på läpparna. 

NYX High Voltage Lipstick
NYX har utvecklat det fantastiska läppstiftet High Voltage som är lätt och krämigt i konsistensen, och enkelt att applicera. Det pigmenterade läppstiftet ger en intensiv färg och lätt glans. 

Ovan nämnda läppstift innehåller inte parabener. 

Här ser du exempel på vackra röda nyanser från märkena vi rekommenderat ovan: