Hudvård Ögonfransserum

Så får du en hud som är redo för vintern

Säsongen förändras och solskyddsmedel står inte längre högst upp på hudvårdslistan. För de flesta hudtyper kan övergången från värme och sol till regn och kyla orsaka vissa problem. Det är egentligen bara huden som påminner oss om att vi behöver ändra vår rutin lite. Läs vidare i det här inlägget för att lära dig hur […]

Säsongen förändras och solskyddsmedel står inte längre högst upp på hudvårdslistan. För de flesta hudtyper kan övergången från värme och sol till regn och kyla orsaka vissa problem. Det är egentligen bara huden som påminner oss om att vi behöver ändra vår rutin lite.

Läs vidare i det här inlägget för att lära dig hur du “återställer” din hud så att den är redo för vintern.


Överväg att byta hudvårdsprodukter

Hudens egna barriärer sätts på prov när temperaturen sjunker. För att undvika röda, irriterade kinder och extrem torrhet kan du lägga till några hudvårdsprodukter i din nuvarande rutin eller byta ut några av dina produkter om “pottorna” ändå är tomma.

Som alltid behöver huden rengöras, men om huden är mycket uttorkad kan du överväga att byta till en produkt som är mildare, mer närande och vårdande. Kom alltid ihåg att använda ett ansiktsvatten efteråt för att avlägsna vatten från huden och hålla hudens pH-värde balanserat.

Vinterinspiration för hudvård

Den första produkten att fördela efter rengöring av huden är ett serum eller en ansiktsolja. I många fall är båda produkterna idealiska att använda separat eller tillsammans om huden är torr och benägen att flagna.

Efter att ha fördelat serumet och/eller oljan på huden är nästa steg att applicera en dag- och nattkräm. Det är alltid en bra idé att använda solskydd under dagen, trots det gråa och kalla vädret. Solens strålar är konstanta. För dig som kämpar mot pigmentfläckar under den här tiden är det särskilt viktigt att använda solskydd under dagen.

På natten är det däremot förbjudet att använda solskyddsmedel och här måste man istället använda en kräm som kan hjälpa huden att reparera och förnya sig själv. Det betyder att det måste vara en kräm som innehåller något bra: Den måste stärka huden, göra den mer motståndskraftig och hjälpa till att hålla hudens naturliga barriärer intakta.

Skalning

Exfoliering är för mig en av de viktigaste faktorerna för en frisk och vacker hud. Om du kontinuerligt exfolierar huden så absorberar den dina hudvårdsprodukter MYCKET MYCKET bättre. Det innebär att du oftast behöver använda både serum och kräm i mindre mängder. Dessutom blir hudytan jämnare och slätare och hudens textur förbättras. Detta är Om du lider av hyperpigmentering är exfoliering avgörande.

Mask

Ansiktsmasker finns i alla möjliga former och med många olika egenskaper. Under höst- och vintermånaderna är huden vanligtvis mer utsatt och den naturliga skyddsbarriären är mer stressad. Därför är det självklart att använda en vårdande och närande mask 1-2 gånger i veckan. För bästa effekt är det optimalt att använda din mask direkt efter exfoliering.

Hos BEAUTYCOS kan du alltid vända dig till kvalificerad personal som kommer att vägleda dig i användningen av dina produkter och skräddarsy hudvårdsprodukter efter din hudtyp och ditt hudtillstånd.

Kontakta oss direkt via e-post: webshop@beautycos.se