Oavsett om du diskar själv eller bara handdiskar det som inte ska in i diskmaskinen är det viktigt med en effektiv och hygienisk disketikett. Diskning är fullt av fallgropar, från bakteriefyllda kökshanddukar till bakplåtar med envisa, fastbrända fläckar.
Om du diskar tallrikarna för hand använder du förmodligen en svamp. Svampar är perfekta grogrunder för bakterier. De kan aldrig torka ordentligt och den porösa ytan är en perfekt hemvist för små matrester. De är inte heller särskilt miljövänliga.
Vissa föremål behöver lite extra uppmärksamhet för att bli riktigt rena och fettfria, men de bästa diskmedlen kan hjälpa till att spara lite av det hårda arbetet. För att hjälpa dig att hitta det bästa diskmedlet för de svåraste uppgifterna erbjuder vi ett brett urval.
Det finns ett brett utbud av produkter för rengöring och desinfektion. För att säkerställa att produkten är lämplig för livsmedelsytor och att du använder den på rätt sätt bör du läsa tillverkarens anvisningar noggrant. För att effektivt döda skadliga bakterier, se till att du lämnar rengöringsmedlet på ytan under den tid som anges i instruktionerna. Rengöringsmedel klassificeras som tvättmedel, desinfektionsmedel eller desinfektionsmedel.
Validate your login
Logga in